Hulló

2011. március 22., kedd

A világ legdrágább kutyusa.....


          


 
Egy kínai multimilliomos 300 millió forintnyi összeget fizetett új kedvencéért. A vörös szőrű tibeti masztiff ezzel jelenleg a világ legdrágább kutyája. A címet korábban szintén egy fajtatársa érdemelte ki, a tibeti masztiff továbbra is státusszimbólum Kínában.
A Hong Dong (magyarul Nagy Csobbanás) névre keresztelt állat kb. egy méter magas, a súlya 80 kiló körüli. Az újdonsült gazdi névtelenségbe burkolózik, de annyi kiderült róla, hogy a szénbányái révén igen tekintélyes vagyonra tett szert. Annyira nem jelentenek számára gondot az árak, hogy gond nélkül kifizette a tízmillió jüanos vételárat a 11 hónapos kutyáért.
A rejtélyes vásárló példája nem feltétlenül egyedi, a tibeti masztiff rendkívül népszerű a kínai gazdagok körében, akik főleg státusszimbólumként tekintenek ezekre az állatokra. A világ eddigi legdrágább ebje is egy tibeti masztiff volt, akiért 2009-ben 4 millió jüant kértek el.
Hong Dong egyébként egy Qingdao környéki kennelből származik. “Mikor tíz évvel ezelőtt elkezdtem ezt a munkát, sosem gondoltam volna, hogy valaha ilyen árat fogok látni” - ismerte el a szerencsés tenyésztő, aki 10 milliót tehetett zsebre a tranzakció után. Szerinte egyébként a gazdi elég sok pénzt is kereshet majd a Nagy Csobbanással: tenyészállatként fedeztetésenként több tízezer jüant is elkérhet. Azt is elárulta, hogy az állat kifejezetten szereti a tengeri herkentyűket, egyik legnagyobb kedvence a tengeri uborka.
A Himalája vidékéről származó tibeti masztiff a világ egyik legősibb kutyafajtája. Robusztus külseje, a zord időjáráshoz alkalmazkodott dús bundája és bátorsága révén örökre belopta magát az itt élő emberek szívébe. Pásztorkutyaként és szükség esetén teherhordóként is bevált, de fizikuma révén őrző-védő feladatokra is kiválóan be lehetett tanítani.
Farm.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése